OM OSS

Gavade är ett litet företag som säljer bälten med spännen i plast

Försäljning av bälten med plastspännen sker enbart via e-handel

Det började med irritation under resor där man i säkerhetskontrollerna var tvungen att ta av sig bältet och sedan krångla på sig det igen och samtidigt få med sig packning, jackor, datorer, boardingkort mm från transportbandet.

Gavade designade därför ett plastspänne som har utvecklats tillsammans med Mälarplast AB i Eskilstuna. Företaget är miljöcertifierat enligt ISO 14001:2015. Efter test av flera plastmaterial där vi jämfört egenskaper som hållfasthet, elasticitet och finish tillverkas spännena nu i en återvinningsbar plast som är stark och tillräckligt elastisk.

Trycken på plastspännena görs från originalbilder från Gavade av Plastic Printing Scandinavia AB i Motala och ytan lackas för att göra den mindre repkänslig.

Läderbältena tillverkas av Edvardson Sweden AB i Malung av vegetabiliskt garvat narvläder i hög kvalité.

Vi har förstås testat att bältena inte larmar i metalldetektorerna. Gavade kan dock inte garantera att inte säkerhetspersonal ändå kräver att bältena ska tas av.

Vi hoppas att du ska bli nöjd med ditt bälte och att det ska minska krånglet vid resor och vid andra säkerhetskontroller. Då spännena är tillverkade i plast lämpar sig bältena inte för användning under tungt arbete eller sport och motion. Lädret bör smörjas in med läderfett regelbundet och repor i
lädret kan enklast döljas med skokräm i lämplig färg.

Företag och organisationer kan få sin logotyp tryckt på spännet, för information och priser kontakta gunnar@gavade.se.